پاکدست « تا امروز» کار مشترک روزنامه پیام ما و دبیرخانه مبارزه با فقر و نابرابری آموزشی

تا امروز؛ داستان آنهایی است که در کودکی کار می‌کردند. تا به حال فکر کرده‌اید کودکانی که فال می‌فروشند، زباله‌ جمع می‌کنند، در کوره‌های آجرپزی کار می‌کنند یا در خانه‌ها سبزی پاک می‌کنند، در بزرگسالی چه می‌شوند؟ چطور زندگی و کار می‌کنند؟ تجربه کار در کودکی چطور روی آنها تاثیر گذاشته است؟ نقش سیاست‌گذاران و نهادهای اجتماعی در بلند مدت روی آنها چه بوده است؟

تا امروز، کاوشی در این پرسش‌هاست. در این پادکست داستان ۷ نفر که تجربه کار کردن در کودکی را دارند در مواجه شدن با سه حوزه خانواده، کار، و نهادها روایت و بررسی می‌شود.

روزنامه « پیام ما » به « همراه دبیرخانه مبارزه با فقر و نابرابری آموزشی » این پادکست را دوشنبه همزمان با « روز جهانی مبارزه با کار کودک » منتشر می‌کند.

کاری از: سپیده سالاروند و شیما وزوایی

تدوین: آیدین حلال‌زاده

تصویرگر: میلاد موسوی

قسمت اول را اینجا گوش کنید

قسمت اول به نهادی مربوط می‌شود بر خلاف رویکردهای رایج، شاید باید بیشترین توجه را از سوی فعالان و مسئولان بگیرد؛ یعنی خانواده.
 
هردو شخصیت این قسمت زن هستند. یکی تجربه کار در خانه و دست‌فروشی دارد، دیگری در سال‌هایی که زباله‌گردی کودکان ساختارمند نبود، نَمکی بوده
 
 
 
 
 
 
 
 
آمارها و مطالعاتی که در این قسمت به آنها ارجاع داده شده‌است:
 
 

قسمت دوم  را اینجا گوش کنید

قسمت دوم: «تا فهمیدم چی به چیه؛ کار می‌کردیم»

در #پادکست «تا امروز» که روزنامه «پیام ما» با همکاری دبیرخانه مقابله با فقر آموزشی آن را تولید کرده است، داستان ۷ نفر که تجربه کار در کودکی دارند در مواجهه با سه حوزه روایت و بررسی می‌شود: خانواده، کار، و نهادها.

قسمت دوم درباره کار و شرایط آن است. کارهای پرخطر دور از فضای شهر، و تقاطع مسئله کار کودک با مهاجرت در این قسمت مطرح می‌شوند.

داستان سه نفر را خواهید شنید. یکی کارگر خشت‌زن در کوره‌های آجرپزی بوده، یکی در استان‌های شمالی کشاورز بوده، و دیگری در استان‌های مرزی کول‌بری می‌کرده.

آمار و مطالعاتی که در این قسمت به آنها ارجاع داده شده‌است:

محدودیتهای تردد برای اتباع افغانستانی و عراقی در ایران چیست ؟

 

 

قسمت سوم  را اینجا گوش کنید

 

قسمت سوم و آخر: «اونجا عیسی دیده می‌شد»

▫️در پادکست «تا امروز» که روزنامه «پیام ما» با همکاری دبیرخانه مقابله با فقر و نابرابری آن را منتشر می‌کند، داستان ۷ نفر که تجربه کار کردن در کودکی را دارند در مواجه شدن با سه حوزه روایت و بررسی می‌شود: خانواده، کار، و نهادها.

در قسمت سوم و آخر به نقش نهادهای دولتی و غیردولتی و مداخلات آنها در زندگی و آینده کودکان کار می‌پردازیم.

 

آمار و مطالعاتی که در این قسمت به آنها ارجاع داده شده‌است:

https://www.cato.org/economic-development-bulletin/case-against-child-labor-prohibitions

 

https://www.cgdev.org/blog/four-arguments-against-elimination-child-labor