به همراه داشتن موبایل در مدارس
♦️آیا آوردن موبایل به مدارس آزاد شد؟
معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش:
🔹بر اساس ماده ۱۲۰ آییننامه اجرایی، استفاده از گوشیهای هوشمند در مدارس مجاز است.
🔹استفاده آموزشی از تجهیزات الکترونیکی نظیر موبایل در کلاس درس برای تقویت و تکمیل فرآیند آموزش و یادگیری، با تایید شورای مدرسه بلامانع است و این اختیار بهطور کامل به ارکان مدرسه واگذار شده است.
موسیرضا کفاش، معاون دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش، این موضوع را اعلام کرده است. بر اساس توضیحات وی و مطابق با ماده ۱۲۰ آییننامه اجرایی، استفاده آموزشی از تلفن همراه در کلاس درس مجاز است.
با این حال، باید توجه داشت که این موضوع به معنای آزادسازی بیقیدوشرط موبایل در مدارس نیست و شرایط مشخصی دارد:
استفاده از گوشی همراه در کلاس درس باید منحصراً برای فعالیتهای خاص آموزشی و همسو با برنامه درسی باشد.
این استفاده باید با نظر و تایید معلم و تنها در زمان مشخص و محدود صورت گیرد.
* تصمیمگیری نهایی درباره جزئیاتی نظیر همراه داشتن تلفن همراه در مدرسه، تعیین محل نگهداری آن، زمان و محوطه مجاز برای استفاده، و همچنین تعیین تنبیهات برای تخطی از این مقررات، تماماً بر عهده شورای مدرسه است.
متن ماده ۱۲۰ آییننامه اجرایی مدارس (مصوب سال ۱۴۰۰ شورای عالی آموزش و پرورش) که مبنای این تصمیمگیری است، به همراه تبصره آن به این شرح است:
ماده ۱۲۰: «همراه داشتن و استفاده از وسایل ارتباطی و الکترونیکی (از قبیل تلفن همراه، تبلت، ساعت هوشمند و نظایر آن) در مدرسه مجاز نیست.»
تبصره ماده ۱۲۰: «استفاده از وسایل ارتباطی و الکترونیکی برای مقاصد آموزشی و پرورشی، با هماهنگی و تایید شورای مدرسه و با رعایت موازین تربیتی بلامانع است. شیوهنامه اجرایی این تبصره توسط وزارت آموزش و پرورش تهیه و ابلاغ میشود.»
همانطور که در متن قانون مشخص است، ممنوعیت کلی ورود موبایل به مدرسه همچنان پابرجاست، اما قانونگذار در تبصره این ماده یک استثنای مشخص برای «مقاصد آموزشی» قائل شده است. بر این اساس، حق تصمیمگیری درباره جزئیات، زمان کلاسهای خاص و نحوه استفاده از این تجهیزات مستقیماً به «شورای مدرسه» (متشکل از مدیر، کادر اجرایی، نمایندگان معلمان و نماینده انجمن اولیا و مربیان) واگذار شده است.
با ما همراه باشید.
⬇️⬇️⬇️
ایدی بله:
mashghe_ma@
تلگرام